1 Decembrie e al tuturor romanilor


Ne pictam in tricolor, fluturam steaguri, se aude fanfara, avem dicursuri pompoase huiduite, discursuri apreciate de unu si de altu, cantam toti, imnul.

De 1 Decembrie, ne gasim noi toti, romani diferiti, avand fiecare un gand, o speranta,  o traire.

Suntem aceia care  gasim cea mai buna ocazie sa ne plangem de Romania si de cine ne conduce, suntem cei care spunem cum ar fi frumos sa serbam ziua asta, sa nu mai imprumutam de la americani, sa nu mai dam iahnie de fasole la batrani, sa facem ceva cu adevarat onorabil. Suntem cei care viseaza la o Romanie Mare si postam poze cu o harta grasa, pictata in tricolor, avem  vedete care se afiseaza imbracate in costum national si spun vorbe mieroase.

Mai sunt hater-ii care arunca cu ura catre toti  asa zisi patrioti, la celalalt capat, sunt cei nevinovati care isi pun poze cu tricolorul cat e ziua de lunga. Sunt postate si vociferate articole despre ziua nationala, despre eroi pierduti. Pare o zi, in care barbatii au multe de spus. Mai sunt mesajele alea cu „La multi ani,  romani frumosi” pai,  si cu cei urati ce facem?

Fata de ziua de ieri, cand facebook-ul a fost plin de articole cu printul Harry si  actrita Meghan Markle astazi, vorbim despre Romania noastra, mult mai bine ca zilele trecute, romanii, in sfarsit au uitat-o pe Stela Popescu. Ce se intampla insa, la Miercurea Ciuc, carcotasii spun ca acolo nu avem  tricolorul in sarbatoare?

Pe mine ma  copleseste un extras din „Jurnalul de razboi ” al Reginei Maria, o viziune feminina a faptelor petrecute o data cu reintoarcerea lor in tara, in 1918.

Ne-am intors! Chiar ne-am intors, dupa doi ani lungi de exil. Mai mult, ne-am intors –  de-abia daca indraznesc sa pronunt cuvantul, dar tot trebuie spus, fiinca, orice ar urma, azi e adevarat – ne-am intors triumfatori!  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/1-decembrie-1918-visul-de-aur-al-romaniei-spunea-regina-maria. 

Important, e ca noi toti,  la fel de colorati ca si tricolorul, in viziuni, plecati din tara sau nu, noi, facem parte si istorie Romaniei.

20171201_133431

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: