Sunetul meditatiei


20171217_152257

Pentru cei care au nevoie de liniste, de scapare din haosul si zgomotul de afara, meditatia pare sa fie cea mai usoara si la indemna oricui cale. Prin tacere patrundem in interior.  Interiorul fiecarei persoane este un infinit de cunostinta si energie unde ne putem intoarce oricand ne simtim coplesiti  de greutati. Sunt lucruri care se intampla doar in tacere. Atunci cand privesti un copac nu ii vezi radacinile, dar stii ca ele sunt acolo.  Asa suntem si noi, ceva in interiorul nostru ne sustine viata neconditionat chiar daca nu putem spune cu exactitate ce. Intoarce-te tot timpul la uriasul din tine pentru ca acela esti tu.

” To meditate only you must smile, smile with face, smile with mind, and good energy will come to you and clean away dirty energy. Even smile in your liver”.

Cuvintele de mai sus sunt spuse de Ketut  Liyer in filmul „Mananca, roaga-te, iubeste”. Asa o sfatuieste el pe Liz Gilbert sa mediteze.  Tot el spune despre corpul uman ca este format din   cele cinci elemente ale creatiei: apa, focul, vantul, cerul si pamantul. Daca in timpul meditatiei te concentrezi pe aceste elemente vei primi energie de la ele si asta te va ajuta sa ramai puternic.

Trebuie sa incercam sa ne bucuram de viata aici si acum. In meditatie trebuie sa fii atente la tine. Sa incepi sa te constientizezi si, asa cum decojesti o ceapa, trebuie sa incepi sa iti dai jos toate invelisurile imprumutate. Nu este catolic, nu esti vegetarian, nu esti ateu, nu esti socialist, nu esti femeie. Nu esti nimic din ceea ce ai imprumutat de-a lungul vietii tale de la societatea in care te-ai nascut. Gandeste-te, cat de superficiale sunt toate acestea, puteai oricand sa te nasti in alta tara, in alta familie, in alta religie.  Cand toate aceste ganduri si apartenente vor incepe sa moara, atunci apare claritatea.

In meditatie nu trebuie sa te gandesti la zilele care s-au dus, nici la cele care vor urma sa vina, in meditatie incearca sa fii aici si acum. Daca reusim chiar si cinci secunde sa fim aici si acum, vom reusi sa stim cum este sa fii infinit. Sa reusim sa meditam trebuie sa ne oprim din gandire. Pare aproape imposibil, cand ma pun sa meditez mintea mea incepe sa gandeasca chiar mai mult, pentru ca nu exista o actiune care sa o deranjeze. Atunci  incerc sa ma concentrez pe respiratie.  Respiratia reuseste sa te poarte in interior, ea este sunetul meditatiei.

Poti medita in multe feluri si moduri, tot ce trebuie sa faci este sa gasesti modul in care tu te simti bine. Eu, de exemplu trebuie sa am muzica in urechi, care sa ma poarte mai usor spre interior. Muzica imi netezeste calea si este foarte apropiata de meditatie pentru mine.  Daca nu reusesti sa gasesti un mod care sa se potriveasca ideii tale de a medita, inventeaza unul potrivit pentru tine.

20171217_152459

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: